Gyors javítás, ha a Mercedes Sprinter gyújtáskapcsolóba beletört a kulcs

 

Ahogy a nevében is benne van, a Mercedes Sprinter sok vállalkozásnak és magánembernek nyújt villámgyors szállítást – a kivéve, ha a gyújtáskapcsolóba beletört a kulcs. Nos, azt hiszem ez az egyik legbosszantóbb dolog, amely azonnali orvoslást igényel. Mit tehetsz, hogy ne menjen rá az egész napod?

 

Sprinter, ami most nem sprintel

 

Az autó gyújtáskapcsolója az a kulcsbemenet, ahova a slusszkulcs illeszkedik, és ami az autó indításáért felel. A kulcs behelyezése és annak elfordítása kikapcsolja az indításgátlót, ami az autó motorjának vezérlését blokkolja, amikor esetleg illetéktelenek próbálják elindítani.

Amikor a kulcs beletörik a lyukba, az indítás ellehetetlenül. Ez önmagában is elég kellemetlen, de ilyenkor a megoldás sem olyan egyszerű, így elképzelhető, hogy akár napokig hanyagolnod kell autódat, ami nem kis idő-, és pénzveszteséget jelenthet számodra. 

A kérdés, hogy miként fordulhat elő, hogy a kulcs beletörik? Mit tehetsz akkor, ha megtörtént a baj, neked pedig időre kell menned? 

 

Mercedes Sprinter beletört kulcs kiszedése

 

Ne kerülj szorult helyzetbe!

 

Nézzük, milyen esetekben fordulhat elő, hogy a kulcs a kulcslyukban marad!

Anyagfáradás

Habár a Mercedes híres arról, hogy valóban minőségi alapanyagokat használ fel, az idő vasfoga az ő alkatrészein is kifoghat. Különösen, ha extrém körülményeknek van kitéve például erős UV-sugárzás, vagy hihetetlen alacsony, fagyos hőmérséklet. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a kulcs háza, vagy maga a kulcs fémszerkezete elgyengüljön, és akár a megszokott mozdulatoktól is eltörjön. 

Ha ez megtörténik veled, ne ess pánikba, és ne kezdd el kifeszegetni a kulcsot, hiszen ezzel magát a zárat is tönkreteheted pillanatok alatt, aminek a javítása már nem egy olcsó rutinművelet lesz! 

 

Hogy előzheted meg? 

Szennyeződés

Az évek alatt számtalan szennyeződés kerülhet a kulcslyukba, és eltömítheti azt. Mit tesz a legtöbb ember, ha nem megy be a slusszkulcs? Hát erőlteti! Ennek következtében pedig a kulcs elhajlik, vagy éppen akár el is törik. Vagy a zárban lévő lamellák sérülnek…

Hogy előzheted meg?

Óvd a szennyeződésektől a kulcslyukat és a kulcsot, és ha nem megy be a kulcs első, vagy második alkalomra, inkább finoman, erős levegő befújással próbáld azt megtisztítani. Rendszeres időközönként érdemes átnézetni a zárakat, hogy elkerüld az ilyen eseteket.

Hirtelen, rossz mozdulat

Bárkivel előfordulhat, hogy egy hirtelen rossz mozdulat következtében a kulcs egész egyszerűen beletörik a zárba. Ha szerencsés vagy veled nem fog előfordulni, de ha mégis, akkor semmi esetre se ess pánikba. Tudjuk a megoldást, hogy ne kerülj még jobban „szorult helyzetbe”!

Hogy előzheted meg?

Ilyenek leginkább akkor fordulhatnak elő, mikor extrém késésben vagy, vagy valaki úgy felbosszantott, hogy szegény autód látja kárát. Ilyen állapotban vezetni sem biztonságos, ezért mielőtt beülsz a kocsiba, vegyél két nagy, mély lélegzetet, és készülj fel lélekben a közlekedésre!

 

Miért a Villám autókulcs a legjobb döntés, ha a Mercedes Sprinter gyújtáskapcsolóba beletört a kulcs?

 

Mercedes Sprinter eltört kulcs másolása

 

Több éves szakmai múlttal rendelkezünk a márkák esetében. Ismerjük a Mercedes gépjárművek csínját-bínját, és tudjuk, hogy melyik gondot miként lehet a legköltséghatékonyabban és leggyorsabban megoldani, hogy neked több időd maradjon a fontos dolgokra! 

Tudjuk, mennyire kínos, ha nem tudod elindítani az autót, főleg, ha időre kell menned valahova. Ilyenkor nagyon nem fér bele, hogy trailert hívj, és elszállíttasd egy szakszervizbe, de erre nincs is szükség!

Mi azonnal kimegyünk a helyszínre, és ott helyben megoldjuk a problémát, így csak minimális csúszás lesz a napodban.

Kiszedjük a beletört darabot (az esetek 80%- van megoldható megbontás nélkül), és a helyszínen készítünk egy új Merci kulcsot!

Mentsd el a számunkat most, hogy a jövőben mindig veled legyen a megoldás is!