Kulcsház csere

Mercedes kulcsház csere

Szinte napi szintű probléma, hogy az autóhoz kapott kulcs háza megreped, megsérül, a gombok benyomhatatlanná váltak.

Mercedes kulcs

Mit tegyél – és mit ne – ha aktuálissá vált a Mercedes kulcsház csere? 

 

A Mercedes, mint általában a nagy, megbízható márkák, a különböző emberek igényeinek kielégítésére nem csak típusok, színek, formák kavalkádja közül kínál választási lehetőséget, hanem különböző kulcs-és kulcsház-típusok is megtalálhatók az autómárka kínálatban.

Lehet akár távirányítós kulcsházad, akár bicskakulcsod, lehet 2 vagy több gombos a verzió, kérhetsz hozzá külön védőtokot vagy tarthatod a kulcsházat „csupaszon’, a mellényzsebben – ha egyszer elromlik, eltörik, akkor mindre igaz, hogy kitör a pánik. 

Mercedes Benz kulcsok

Barkács vagy nem barkács – ez itt a kérdés

 

Ha a Mercedes kulcsház cserére szorul, szinte adja magát a felvetés, hogy otthon bütyköld meg azt – hiszen nem tűnik nagy dolognak. A neten szinte fillérekért lehet kapni bármelyik autómárkát „utánzó” kulcsházat, már csak ki kell cserélni a belsejét – mi lehet ennél egyszerűbb? Az utángyártott kulcsházakkal pikk-pakk megoldhatod a dolgot, hiszen a kulcsház maga nem tartalmaz elektronikát. Az ember szinte látja maga előtt, ahogy megérkezik egy csinos kis csomagban a kulcsház, kibontja, átpattintja a régi helyére az újat, és elautózik a naplementébe…

 

barkács vagy nem

Vigyázat, csalás!

Valójában a Mercedes kulcsház cseréje nagyjából így fog kinézni:

 1. „Á, rendelek egyet, gyerekkoromban is jól ment a technikaórán a barkácsolás, mi baj lehet?”
 2. Eltelik 2 hónap mire megérkezik, a postán átveszed a kulcsházat. (Ennyi idő alatt remélhetőleg nem ment tönkre teljesen a meglévő kulcsod.)
 3. Hazaérsz vele. Ekkor 2 lehetőség van:
  • Kiderül, hogy rosszat rendeltél, vagy nem azt küldték, amit kértél, ezért visszaugrasz az első lépésre. Mindeközben busszal jársz munkába, vagy imádkozol, hogy ne essen szét végleg a kulcsház, amit már csak a szigszalag tart össze…
  • Vagy jót rendeltél, és csodák csodája, jót is küldtek. Hazamész, bekapcsolod a csináld magad videókat. Elbizonytalanodsz, hogy mégsem lesz olyan egyszerű?

 1. Fél nap szenvedés, majd temperamentumtól függően könnyek, sírás vagy falcsapkodás után „egyszerűen” szétpattintottad a kulcsot.
 2. A kéz remegése nélkül, sérülésmentesen áthelyezted az új kulcsházba a régi kulcsnyelvet a többi elektronikával együtt (chip, nyáklap, elem, stb…)
 3. Megpróbálod összepattintani. Vagy nem sikerül, és letöröd a kis pöcköket, vagy ha sikerül, rájössz, hogy nem tudod rögzíteni, mert az eredeti kulcsház forrasztva volt, neked meg nincs hozzá eszközöd. Jöhet megint a jól bevált szigszalag.
 4. Kész a kulcs! Kipróbálod… nem működik. Ugorj vissza a 4-6 pontokra, és ismételd, amíg meg nem unod.

Vagy… hozd el hozzánk, és rövid idő alatt megoldjuk a dolgot!

 

Mercedes kulcsház csere és javítás

 

Az otthoni, hosszadalmas, és valójában nem is annyira olcsó munkamenet helyett lényegesen jobban jársz, ha a kulcs másolását, javítását szakemberre bízod! 

 

Mire számíthatsz a Mercedes kulcsház cseréjénél, ha hozzánk hozod a feladatot? 

 

 • Garanciát a működésre – nem ma kezdtük a műfajt, minden kulcsház-típushoz tudjuk a szükséges trükköket.
 • Indulásra kész járművet – akár igen rövid határidőn belül! Nálunk nem kell kivárni a 2 hónapos vámvizsgálatot, mert nem egy bevizsgálatlan, olcsó utánzattal fogunk dolgozni, ami talán már holnap eltörik újra!
 • Szükség esetén elemcserét, a kulcs másolását, újraprogramozást, hogy elkerüld az ehhez hasonló pánik-szituációkat.
 • Minőségellenőrzést – a saját munkánkra. Nem adjuk át a kulcsot, ha az nem tudja, amit a régi tudott!

 

Ne őrjítsd meg magad azzal, hogy olcsó utánzatokba próbálsz életet lehelni – hozd el hozzánk, és gondoskodunk a Mercedes kulcsház cseréről!