Milyen keretek között mozog a Mercedes kulcs ára?

 

Nem véletlenül vált a Mercedes a világon az egyik legnépszerűbb autó márkává, hiszen a régi és az új modellek egyaránt nagyon lenyűgözők és megbízhatóak. Éppen ezért, ha valamilyen okból kifolyólag új kulcsra lenne szükséged, azt jobb profi szakemberre bízni! Lássuk, hogyan is zajlik egy kulcskészítés, és mennyibe is kerül a Mercedes kulcs ára!

 

Több típus közül válogathatsz

 

Mivel a Mercedesek hosszú évek óta jelen vannak a piacon, esetükben kétféle autókulcsot különböztetünk meg, ami a másolás szempontjából is rendkívül fontos.

Az egyik, a hagyományos autókulcs, a másik pedig az indításgátlóval felszerelt slusszkulcs. Bár a rendeltetésük ugyanaz, mégis számos szempontból eltér a működésük. Ez pedig nem jelent mást, minthogy a másolási eljárás is eltér a különböző típusok esetében. 

 

Hagyományos kulcs

 

A hagyományos kulcsok az 1995 előtt gyártott autókat indítják. Ezeknek a feladatuk egyrészt az ajtók nyitása és zárása, másrészt pedig a motor indítása. Mivel ezek a kulcsok az évek során elvékonyodhatnak, nem ritka az sem, hogy a használat során eltörnek. Ilyenkor nem kell pánikba esned, hiszen ha minden darabja megvan, a másolás egészen gyorsan megtörténhet.  Alapvetően az ilyen típusú kulcsok sokszorosítása kifejezetten könnyen megoldható, csak magaddal kell vinned a pótkulcsot a szakemberhez, aminek másolatát egy cilinderes kulcsmásoló segítségével rögtön el is készítenek a számodra. Az autóra nem is lesz szükséged a művelethez. Érdekesség, hogy a hagyományos kulcsok esetében a kisebb pontatlanságok egyáltalán nem okoznak problémát a későbbi használat során.

 

Indításgátlót vezérlő slusszkulcs 

 

A könnyű másolás már korántsem igaz a 1995 után gyártott autók esetében, amelyek már indításgátlóval vannak felszerelve. Az ilyen típusú autók indításához már nem elég a hagyományos slusszkulcs. Ezeket a biztonságos Mercedes járműveket nehezebb ellopni, aminek következtében a slusszkulcs másolása is speciális eljárást igényel. Az autókhoz tartozó kulcsokban ugyanis már egy chip is található, ami a kocsi motorvezérlőjével kommunikál.

A régebbi típusoknál bicskakulcs volt, majd később megjelentek az ún. bedugós elektronikus kulcsok, végül a Mercedes Smart kulcsok, vagy a keyless go kulcsnélküli indítókulcsok.

A másoláskor kötelező a gépjárművet is magaddal hoznod, de akár nélküle is megoldható a pótlás, de akkor az autóból ki kell szerelni a EIS elektronikus gyújtáskapcsolót

A kulcs elektronikája egyben programozandó. Nincs más opció.

Más autótól eltérően ez nem klózható, és ált. kevés kulcsprogramozó birkózik meg vele. Ezt mutatja az ára is…

 

Mit tegyél, ha szeretnél slusszkulcsot másoltatni?

 

Bármilyen slusszkulcsod is van, ha másoltatni szeretnéd, mindenképpen keress fel egy szakembert, és mondd el neki, milyen típusú autód van. Nem ismersz ilyet? Pedig már most nagyon jó helyen jársz! Mi ebben is tudunk neked segíteni, ráadásul rendkívül rövid idő alatt!

 

Mennyire magas a Mercedes kulcs ár?

 

Ahogy olvashattad, számos oka lehet, hogy Mercedes kulcsot kell másoltatni, vagy pótolni. Az árak is ennek ismeretében változnak. Azt tudnod kell, hogy az árak 60. 000 Ft+ Áfa ártól indulnak fölfelé, ami függ a típustól, évjárattól, és a kulcs fajtájától.

Amennyiben minket választasz, igyekszünk a lehető legrészletesebb tájékoztatást adni ezzel kapcsolatban, azonban a pontos összeget csak a helyszínen tudjuk megmondani. Ennek ismeretében dönthetsz arról, hogy megkezdjük a munkát, vagy sem. Tegyél próbára minket, hogy neked is visszautasíthatatlan ajánlatot tudunk-e adni!