Mit okoz a Mercedes kulcs hiba?

 

Sokszor találkozunk haragos ügyféllel, aki nagy utat bejárva kerül hozzánk. Gyakran panaszkodnak, hogy sokszor „átvágják” őket: költséges és nagy szerelést végeztek el a kocsijukon, amikor az nem akar beindulni, majd kiderül, hogy csak Mercedes kulcs hiba volt a probléma. Jogosan háborodtak fel, amikor megtudták, hogy teljesen felesleges volt!

 

Honnan tudod, hogy a hiba a kulcsban van?

 

Nézzük, mik azok a hibajelenségek, amik láttán nem az autószerelőhöz, hanem hozzánk kell eljönnöd!

 

 • Az autó nem nyílik
  A leggyakoribb és legegyértelműbb jelenség, hogy a távirányító nem zárja vagy nem nyitja az autót. 
 • A kulcs mintha hirtelen nem is abba a zárba illene, nem lehet elfordítani
  Ha duplán ellenőrizted, és jó kulcsot dugsz jó zárba, akkor nem veled van a gond. Ne erőltesd, mert nagyobb kárt okozhatsz, hívj minket!
 • A kulcsot betéve az nem fordul el
  Ebben az esetben is azt tudjuk javasolni, hogy ne feszegesd túl sokáig, inkább kérj szakszerű segítséget! 

 

Ilyenkor az embernek az első gondolata, hogy ha az autót a szervizbe viszi, akkor biztos, hogy jó pár hétre lemondhat róla, és egy tetemes számlával, számos alkatrészt kicserélve, egy nagy beavatkozás után kapja csak vissza. De nem kell, hogy ez így legyen!

A legtöbb szervizben ahelyett, hogy a valódi hibát orvosolnák, fel sem ismerik azt, mert nem a kulcsban keresik a gondot. A jó hír, hogy a baj a legtöbbször nem olyan nagy, mint gondolnád, többnyire nem is a teljes rendszer, csak a kulcs javítására vagy cseréjére van szükség. Ez nem 30 nap, hanem jó esetben 30 perc! Foglalj helyet kényelmes várónkban, meghívunk egy kávéra, és mire elkortyolgatod, már szinte készen is van.

 

Mit ne tegyél Mercedes kulcs hiba esetén?

 

Ha már megvan a baj, és nem működik a kulcs, ne az internethez fordulj segítségért. Ne próbáld meg egyedül megbütykölni a zárat, vagy végtelenszer feszegetni a kocsi zárját, sem pedig TikTok vagy YouTube tutorial videó alapján maga nekiállni megjavítani az adott hibát. Hidd el, sok ilyet láttunk már, ebből kizárólag csak baj származhat! Az önjelölt DIY mesterek általában szintén nálunk kötnek ki, és csak magukat szívatták meg azzal, hogy még nagyobb bajt okoztak, így többe kerül a javítás is.

 

Miért hozzánk fordulj? 

 

 • Leginkább azért, mert értünk hozzá. A legtöbb esetben a szerelők nem átvágni akarják a vevőt, hanem egyszerűen a műhelyek maguk sem tudják belőni a problémát. Mi viszont erre szakosodtunk, felismerjük a Mercedes kulcs hibáit, és gyorsan el is tudjuk hárítani azt. 
 • Gyorsak vagyunk és pontosak, és ha nem indul az autó, Budapest területén egy órán belül ott vagyunk nálad. 
 • Garanciát vállalunk az általunk végzett munkára.
 • Üzemkész állapotban adjuk vissza az autód. 
 • Nem időigényes, nem kell másik autót bérelned, sem békávéznod hetekig.

 

Sok minden utalhat Mercedes kulcs hibára, de ez nem ok arra, hetekig nélkülöznöd kelljen az autód. Hívj minket, és a lehető leggyorsabban segítünk megoldani a problémát!