Miben más egy Mercedes infrás kulcs tanítása mint a sima kulcsmásolás?

 

Mit is jelent egy Mercedes infrás kulcs tanítási folyamata, miért nem hívjuk egyszerűen „kulcsmásolásnak”? Nézzük csak, mi is ez és mi a technológia, ami az eljárás mögött van.

 

Mi jut eszünkbe a Mercedesről?

 

A több mint száz éves márka a megbízhatósága és a komfortfokozat mellett a felszereltségéről ismert. Élen jár a biztonsági rendszerei terén is, így infrás kulcsai igazán összetett szerkezetek, ezeknek a tanítási, programozási folyamata nagy szakértelmet igényel. 

A kulcs tanítására, azaz az autó és a kulcs közötti kapcsolat megteremtésére, összehangolására akkor lehet szükség a gyakorlati életben, ha a távirányító nem nyitja ki az autót, vagy ha az autó kulcsa nem indítja el az immobilizeres járművet.

Ez nagyjából egy olyan folyamat lesz, mint mikor egy programozó összeköti az új kolléga számítógépét a munkahelyei nagy rendszerekkel, a nyomtatóval, és így tovább… Inkább programozási kérdés, mintsem mechanikai, mint például egy bejárati ajtó esetében, ahol a kulcson fizikailag kell kialakítani a fogazatot.

 

3 eset, amikor Mercedes infrás kulcs tanítására van szükséged

 

  1. Ha valamiért nem működik az eredeti
    Ez a legkönnyebb eset, ilyenkor csak össze kell kötni az autót, a kulcsot és a számítógépet, és újraprogramozni a rendszert. Előfordulhat, hogy magán a kulcson valamilyen fizikai sérülés van, ami miatt javítani vagy cserélni kell, de ez sem nagy kihívás, az új kulcsot a régi alapján ugyanúgy be lehet tanítani.
  2. Ha elveszett a kulcsod
    Sokan ilyenkor pánikba esnek, mert honnan lesz új kulcs, de igazából ez sem megoldhatatlan probléma. A zár alapján szoftveresen ki lehet nyerni a régi kulcs adatait, és azokat rámásolni az új kulcsra. Ha pedig ellopták a kulcsodat, vagy attól tartasz, hogy olyan helyen vesztetted el, ahol megtalálhatta valaki, érdemes letiltatni, és teljesen újat készíttetni. 
  3. Ha pótkulcsot szeretnél
    A legjobb eset, ha előre gondolkodsz, és készíttetsz egy pótkulcsot, jobb félni mint megijedni. Nem vesz sok időt igénybe, de annál többet spórolhat neked, ha valami gondod akad az eredetivel!

 

Ha valami probléma van a kulccsal, nem működik, nem nyit, nem zár, nem ajánljuk a kétkezi „bütykölést”. Bár az interneten számtalan praktikus fogásról lehet olvasni, de a gyakorlatban ezek többsége nem megbízható tanács.

A Mercedesek infrás kulcsának tanítási folyamata bonyolult, de nem nálunk, nem nekünk! Mi a megfelelő technológiával és eszközökkel gyorsan elvégezzük a feladatot. Ne higgy az interneten terjedő rémhíreknek: ha elveszik a kulcs, ha nem működik, még mindig van megoldás! 

Hívj minket, egyeztessünk egy időpontot, és gondoskodunk róla, hogy Mercedes kulcsod vagy kulcsaid mindig tökéletesen működjenek.